NIEUWS

 
 
 

Laatste NachtSwalkerstocht
Ja, je leest het goed. De komende NachtSwalkerstocht op 7 juni 2019 zal de laatste zijn. En hij wordt extra feestelijk! Dans, theater, kunst, live muziek, hapjes en drankjes: we pakken dubbel uit om deze 7e editie uitbundig af te sluiten. De laatste kans om nog eens mee te lopen met deze unieke wandeltocht! Klik hier voor meer info en inschrijven.Voor organisator Gretha de Vries is het tijd voor iets nieuws. Wat de nieuwe plannen zijn, houden we nog even geheim. De Struuntochten en wandeltrainingen blijft Doelgericht Wandelen uiteraard wel organiseren.Ter voorbereiding op de NachtSwalkerstocht zijn er nog twee Struuntochten te gaan:

  • Struuntocht Oldeholtwolde 6 april, 11 of 16 km.
  • Struuntocht 'Lendevallei' Wolvega 4 mei, 12 of 20 km.
 

Nieuwe acts NachtSwalkerstocht

De NachtSwalkerstocht start als het nog licht is. Als de duisternis is ingevallen, wordt de route verlicht met vuur en lichteffecten waardoor de route en omgeving nóg magischer wordt. Spectaculaire en betoverende acts, theater en muziek maken de avond tot een onvergetelijke ervaring.Dit jaar kun je veel nieuwe acts verwachten. Zoals een lichtshow, nieuwe dansgroep en DJ bij de start voor extra gezelligheid. Als klap op de vuurpijl ontvang je bij de start een 'Light up your Walking'-armband, die gedurende de tocht alle deelnemers in het licht zet. Het wordt een kleurrijk en feestelijk geheel!


Struuntocht Oldeholtpade 6 april
De 11 km wandelaars gaan meteen richting het bos Landgoed Oranjestein in Oranjewoud. De 16 km wandelaars lopen eerst langs het riviertje de Tjonger met haar prachtige weidse vergezichten.Via lieflijke bospaadjes en zandweggetjes gaan beide routes verder door het mooie en unieke Parklandschap Oranjewoud richting Mildam, waar je op    ontdekking gaat door de Ecokathedraal. Als laats op de route het Sint Thomaskerkje in Katlijk, daar vandaan terug naar de startlocatie.Kosten: € 3,50, <12 jaar gratis.
Start: De Geele Bosch, Ottersweg 13, Oldeholtwolde.
Starttijd: tussen 09.00 en 10.00 uur. 
Van tevoren aanmelden is voor de Struuntochten niet nodig.


Struuntocht 'Lendevallei' 4 mei
Het is volop genieten in de schitterende omgeving van het riviertje de Linde. In deze omgeving vindt de 5e en laatste Struuntocht plaats. De 12 of 20 km route gaat eerst richting Oldeholtpade en de Hoeve. Daarna wandel je verder over het fietspad langs 'De Linde' met haar vele mooie bruggen en vlonders.De Lendevallei bij Wolvega is onderdeel van de Friese Waterlinie: één van de mooiste pareltjes van Friesland. Geniet van het landelijke uitzicht met Schotse hooglanders en vele weidevogels.Kosten: € 3,50, <12 jaar gratis.
Startlocatie: Rest. van der Valk, Wolvega
Starttijd: tussen 09.00 en 10.00 uur.
Van tevoren aanmelden is voor de Struuntochten niet nodig.

 
Tip van de maand:
Walk of Wisdom

Een echte aanrader is de Walk of Wisdom. Dit is een wandelroute in de omgeving van Nijmegen van 136 km. Je bepaalt zelf wanneer je hem loopt. Het is een pelgrimsritueel waarbij je een week loopt met telefoon en internet zo veel mogelijk uit. Overnachten kan bij verschillende deelnemende B&B's.
Klik hier voor meer informatie

Klik hier om je in te schrijven voor de NachtSwalkerstocht
 
Gegevensverwerking
Jouw e-mailadres is bij mij echt veilig. Je hebt je e-mailadres aan mij gegeven om de nieuwsbrief te kunnen ontvangen. Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je gemakkelijk uitschrijven via de link onderaan elke nieuwsbrief. Je gegevens worden dan ook echt verwijderd uit de database. 

uitschrijven    voorkeuren 
 
 Email Marketing Powered by Mailchimp

Op donderdag 4 april 2019 vindt de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Deze nationale campagne roept heel Nederland op om (een deel van de afstand) naar het werk te lopen. Van bus naar bureau of van voor- naar kantoordeur.

Loop jij ook mee op 4 april? Alle stappen tellen: loop van je huis naar het station, parkeer de auto eens wat verder of ga voor de gehele route. Meedoen is gemakkelijk én je maakt kans op mooie prijzen.

  • Meld je aan
  • Nodig vrienden en collega's uit om mee te doen
  • Loop op 4 april (een deel van) de afstand naar je werk
  • Deel je leukste foto met de hashtag #wandelnaarjewerkdag
  • Deel je leukste foto met de hashtag #wandelnaarjewerkdag

Waarom de Wandel naar je werk-dag?

Lopen werkt stressverlagend, verhoogt de creativiteit en productiviteit en is ook nog eens heel erg leuk. Wandelnet organiseert voor het vierde jaar op een rij de Wandel naar je Werk-dag. Door zoveel mogelijk mensen letterlijk op de been te krijgen, vragen we aandacht voor lopen als manier om je te verplaatsen.In onderstaand filmpje legt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder uit waarom wandelen zo goed is voor ons brein

Zie link https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=wjEH2CSi1-s
 

Ice Power ondersteunt graag de deelnemers van de Doelgericht Wandelen Wandeltochten.

Elke deelnemer ontvangt gratis proefzakje IcePower ter verzorging spieren en gewrichten voor, tijdens of na het wandelen. Frisse verzorgende Ice Power - met menthol en eucalytus – is een medisch hulpmiddel met bewezen werkingen: pijnstillend, ontstekingsremmend en snel herstel bevorderend.  www.IcePower.nl

 

wnjw-dag2019banner1.jpg

Doelgericht Wandelen