Struuntochten

Struuntochten

Struuntochten 2019 
Ook voor 2019 staan de Struuntochten op ons programma! Deze maandelijkse tochten zijn oplopend in afstand. Dit jaar starten we met 7 km en eindigen met 20 km iedere keer vanaf een andere locatie door de mooiste gebieden in Zuidoost Friesland. De routes zijn zo uitgezet dat er een goede balans is tussen verharde en onverharde paden.  

Route: Je ontvangt bij het aanmelden een duidelijke routebeschrijving, tevens is de route hier en daar uitgezet met pijlen/en of lint.

Verloting: Bij het aanmelden ontvang je ook een geplastificeerd kaartje met deelnemersnummer, met dit kaartje maak je kans op een leuke prijs. Kaartje a.u.b weer inleveren bij de finish, en wie weet neem jij de prijs mee naar huis.

Kosten: € 3,50 p.p. kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee lopen. 

Loop je alle 5 wandeltochten mee? Dan ontvang je op 4 mei jouw welverdiende beloning. Natuurlijk kun je ook één of meerdere keren mee wandelen, gewoon omdat je het leuk vindt!

Film Struuntocht April 2018

Zaterdag 5 januari 1ste Struuntocht van 7 km Koepelbosch
Startlocatie | Hotel/rest Lunia | Molenhoek 2 | 8421 PG Oldeberkoop
Ter plekke aanmelden tussen 09.00-09.30 uur, finishlocatie sluit om 12.00 uur
Route;
Tocht gaat o.a. door het Koepelbosch, het grootste parkbos in de directe omgeving. Dit door Staatsbosbeheer aangeschafte bos is rond 1825 aangelegd in opdracht van Grietman mr. J.A. Willinge. Je loopt langs een vijverpartij, knoestige eiken, statige beuken richting het achterste gedeelte, het Reigerbos. Dit bos heeft een meer natuurlijk karakter en heeft een fraai uitzicht over het beekdal van de Linde. https://www.oldeberkoop.nl/ 
 
Zaterdag 2 februari 2de Struuntocht van 10 km. Oude- en Nieuweschoot
Startlocatie; Brasserie De Buitenbocht Thialf | Pim Mulierlaan 1 | 8443 DA Heerenveen
Aanmelden; 09.00-09.30 uur, finishlocatie sluit om 13.00 uur. 
Route;
Vanuit Thialf richting het recreatiegebied het Heidemeer. Aan deze plas ligt een bosgebied en een mooi strand, de route gaat over vele kleine bruggetjes. Daarna volgen we het Kerkepad door een prachtig oud houtwallenlandschap en langs het Taconisbos. Met wat geluk zie je reeën en buizerds. De boeren als grondeigenaren gedogen het pad. Meer info http://nieuweschoot.info/over-nieuweschoot
 
  • Zaterdag 2 maart 3e Struuntocht 13 km
  • Zaterdag 6 april 4e Struuntocht 16 km
  • Zaterdag 4 mei 5e Struuntocht 20 km
 

Vrijdag 7 juni 2019 NachtSwalkerstocht Fryslân, afstand 15 en 30 kilometer.

struun.jpg

Doelgericht Wandelen