Evenementen

Evenementen.jpg

EVENEMENTEN & WANDELACTVITEITEN

Het is algemeen bekend: wandelen is goed voor lichaam en geest. Daar dragen wij graag aan bij met onze wandelevenementen. 

Klaver4wandeltocht voor gelukszoekers

Op zoek naar geluk? Doe mee met de Klaver4tocht. Op 1 mei organiseert Doelgericht Wandelen, de uitdagende Klaver4tocht. Deze tocht bestaat uit 4x10 kilometer, waarbij je steeds terug komt op het zelfde start- en eindpunt. Je kunt dan ook zelf beslissen of je 10, 20, 30 of 40 kilometer loopt.

 

Struuntochten

Ook voor 2020 staan de Struuntochten op ons programma! Ze vinden allemaal plaats op de eerste zaterdag van de maand. Deze maandelijkse tochten zijn oplopend in afstand, als voorbereiding aan de Klaver4tocht. Natuurlijk is het ook mogelijk om één of meerdere keren mee lopen. We starten dit jaar met 7 km en eindigen met 20 km iedere keer vanaf een andere locatie in de mooiste gebieden van Zuidoost Friesland. Alle 5 struuntochten zijn zo uitgezet dat er een goede balans is tussen verharde en onverharde paden.  Ga voor meer info. naar Struuntochten

De Friese Waterlinie wandel2daagse 2016

Ontdekkingstocht langs de historische verdedigingslinie van Kuinre naar Bakkeveen. Op zaterdag 21 en zondag 22 mei vindt voor de vierde keer de Friese Waterlinie wandel2daagse plaats, waarbij historie, natuur en cultuur centraal staan. Dit evenement staat geheel in het teken van de verdedigingslinie uit 1672 die gelegen was langs riviertjes de Lende en de Tsjonger. Op diverse plaatsen aan de linie zijn hier nog sporen van zichtbaar.

De tweedaagse voert langs de schitterende omgeving van de Lende en de Tsjonger en het vroegere veengebied. Wandelaars bezoeken de bestaande schansen. Op een verrassende wijze van o.a. acts, muziek en dans kunnen deelnemers kennismaken met dit Cultuurhistorische Erfgoed

Filmlink 2016

 

Doelgericht Wandelen